Peter Vergeer

Mijn naam is Peter Vergeer en ik stel mij graag aan je voor. In 1965 ben ik, als de jongste van de tweeling, geboren in Oudewater. Ik ben opgegroeid in Montfoort. Het gezin waaruit ik kom is te typeren als een katholiek arbeidsgezin.

Mijn professionele ontwikkeling

In 1987 ben ik begonnen aan de Hogere Sociaal Agogische Opleiding in Culemborg. Tegenwoordig de Hogeschool Utrecht, en ik studeerde binnen 4 jaar af.

De opleiding aan het  Kemplerinstituut Nederland was mijn volgende “grote” opleiding en in 2004 ben ik hier afgestudeerd. In 2012/2013 heb ik aan dit instituut de master gevolg tot Gestaltgezinstherapeut.

Mijn volgende stap was in 2014 toen begon aan de basistraining en de Coreskills EFT (Emotionally Focused Therapy). Dit was een logisch gevolg vanwege mijn keuze om 3 jaar eerder een relatietherapiepraktijk te starten. EFT is een therapievorm speciaal bedoeld voor partnerrelatieproblemen.

Mijn specialisme tot relatietherapeut kreeg pas echt vorm toen ik koos om alleen nog maar deze problematiek te behandelen. Hierdoor kon ik als deskundige groeien. Dat een therapeut pas een goede relatietherapeut wordt als deze ook voldoende “vlieguren” maakt, wordt ook door wetenschappelijk onderzoek ondersteunt.

Mijn loopbaan

Mijn loopbaan is afwisselend geweest. Ik ben vooral binnen de jeugdhulpverlening werkzaam geweest. Maar ik heb ook kennisgemaakt met het bedrijfsmaatschappelijk werk (bij Ministerie van Defensie) en het Algemeen Maatschappelijk Werk in De Ronde Venen.

Op dit moment ben ik, zoals ik hierboven opmerkte, als relatietherapeut werkzaam bij De Minstroom, mijn praktijk die ik in 2011 oprichtte.

Naast mijn werk als therapeut ben ik een aantal jaren gastdocent geweest aan de Hogeschool Leiden en de Hogeschool Utrecht. Hier gaf ik les in verschillende methodiekvakken. Naast mijn werk als relatietherapeut, bied ik in-company trainingen aan, aan agogische werkers. Het gaat om trainingen in methodische (systemisch) werken.

In 2018 ben ik gestart met de opleiding tot supervisor aan de Hogeschool Utrecht. Deze hoop ik in juni afgerond te hebben. Als aspirant-lid van de LVSC, en onder begeleiding van een leersupervisor, kan ik al supervisietrajecten aanbieden. Gezien mijn enthousiasme voor het vak, doe ik dat graag.